Babyfoon met beeldscherm of app?
Yes, je hebt je keuze gemaakt: het wordt een babyfoon met camera! Maar wil je je kleintje liever bekijken op een los beeldscherm, of vind je het juist fijn om je baby op je smartphone in de gaten te houden? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden.
Soorten babyfoons met camera
De babyfoons met camera zijn onder te verdelen in drie categorieën:
- Babyfoon met camera (de baby-unit) en een los beeldscherm (de ouder-unit). Deze noemen wij gewoon babyfoon met camera, omdat dit het meeste lijkt op een ‘gewone’ babyfoon, maar dan met beeld.
- Babyfoon met camera (de baby-unit), los beeldscherm (de ouder-unit) en een app op je smartphone. Dit zijn de zogenaamde ‘dual-mode’ babyfoons.
- Babyfoon met camera (de baby-unit) en een app op je smartphone. Dit zijn de wifi-babyfoons.
Wat zijn de verschillen?
Er zijn een aantal vlakken waarop de verschillende soorten beeldbabyfoons van elkaar verschillen. We lichten ze hieronder toe.
Bereik
Een wifi-babyfoon of een babyfoon met een app heeft een oneindig bereik: je kunt je baby overal ter wereld zien. Een babyfoon met een los beeldscherm kan dat niet. Die hebben meestal een bereik van 50 tot 300 meter. Betonnen vloeren, isolatie en andere elektrische apparaten kunnen het bereik nog beïnvloeden.
Beeldkwaliteit
Een babyfoon waarbij je het beeld op een losse monitor ziet, heeft vaak een minder goede beeldkwaliteit. De resolutie van zo’n beeldscherm is namelijk vaak lager dan die van het scherm van je smartphone of tablet. Vind je beeldkwaliteit belangrijk, kies dan voor een ouder-unit die beschikt over een groot HD-beeldscherm, zoals de Luvion Prestige Touch 2.
Afhankelijkheid van wifi
Is j wifi-signaal niet zo sterk of hapert je internetverbinding regelmatig? Dan bestaat de kans dat de verbinding met je wifi-babyfoon wegvalt. In dat geval is het beter om te kiezen voor een babyfoon met een los beeldscherm. Deze werkt doorgaans op basis van FHSS, waardoor de sterkte van je wifi-signaal niet uitmaakt.
Aantal kijkers
Een babyfoon met een beeldscherm op een losse ouder-unit kan alleen bekeken worden door de mensen die er fysiek bij in de buurt zijn. Wil je dat opa’s en oma’s of de buren ook een kijkje bij je kleintje kunnen nemen, ook al zijn ze niet in de buurt? Dan kun je beter kiezen voor een babyfoon met app of een wifi-babyfoon. Je kunt hen dan als gebruiker toevoegen, zodat zij zelf kunnen inloggen wanneer ze jouw sleeping beauty willen bewonderen.
Gevoeligheid voor hackers
Per definitie zijn babyfoons die hun gegevens via internet versturen, dus alle babyfoons met een app, gevoelig voor hackers. Je kunt zelf veel doen om het risico op hacken te verkleinen, bijvoorbeeld het up to date houden van de babyfoonsoftware en het kiezen van een sterk wachtwoord.
Wil je liever het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan een babyfoon zonder app.
Welke babyfoon moet je kiezen?
Welke babyfoon met camera het beste bij jou past, hangt af van je eigen wensen en voorkeuren. Ga je een babyfoon kopen, bedenk dan eerst welke functies jij belangrijk vindt. Zo weet je zeker dat je niet de verkeerde keuze maakt.